!!!RESPECT PLUS podzim 2006 startuje koncertem nejlepsi soucasne vychodoevropske skupiny - madarskych Besh o droM!!!       

Besh o droM

BESH O DROM predstavi svou tanecni party v balkanskych rytmech v sobotu 9. zari v prazskem Palaci Akropolis

Poslední dvě alba skupiny Besh o droM  Vam bude servirovat jako nocni chod Gadjo Skalalai ve vysilani prazskeho Radia 1 z patku na sobotu 8.-9. 9. 2006 od 00:00 do 00:30. Tato zvukova ochutnavka bude korenena soutezi o volny vstup na prazsky koncert.   

V den koncertu v 17:00 si muzete na Radiu 1 poslechnout rozhovor s kapelnikem Besh o droM Gergely Barczou.      

Posledni album Besh o droM „Once I Catch the Devil“ si muzete poslechnout na nasich strankach www.respectmusic.cz nebo primo na http://medialink.cz/balcanto/music/besh/fsmp3playerv15_bl.html. Spousti se okamzite bez dlouheho nacitani!!! 

   Besh o droM

Osmiclenna sestava, ktera se od dechovek z Balkanu lisi zdravym pankacskym korinkem i sirkou inspirace. Cerpa z Recka, Jemenu, cikanskych stylu a diky svemu madarsko-izraelskemu kapelnikovi i z zidovske hudby. Kombinuje cimbal se saxofony a orientalnimi bubny, na svedomi ma totalne zdivocele davy v Glastonbury i v Rudolstadtu, behem turne v Kanade hrala pro dvacetitisicove publikum. Nejlepsi soucasna vychodoevropska skupina, ktera presunula balkanskou invazi na tanecni party 21. stoleti. Jako host s nimi prijede prvotridni romska zpevacka Monika Juhazs "Mitsoura" (ex-Ando Drom). "Spanila divoka jizda, ktera se nezdrzuje pauzou na nadech," napsal o nich britský fRoots, ktery kapelu vybral pro svoji vyrocni kompilaci. 

 

Predprodeje: Ticketpro, Palac Akropolis a Radost CD - Video

 

Podrobnejsi informace vcetne fotek jsou k dispozici na www.respectmusic.cz 

   

Besh o droMBesh o'droM stand out between Balkan brass bands due to their almost punk attitude and wide range of influences, drawing from Greece, Middle East, gypsy styles and - thanks to their Hungarian-Israeli bandleader - also from Jewish music. They mix cymbalom with brass section and oriental percussion, and managed to drive crowds crazy at distinguished European festivals like Glastonbury and Rudolstadt. While touring Canada, they played for 20 thousand audiences. On current tour they perform with the striking gypsy singer Mónika Juházs "Mitsoura" (ex-Ando Drom). "A splendid flight of wildeness and joyous exuberance that rarely pauses for breath.” – fRoots magazine, UK.  More info: www.respectmusic.cz 

 

Pokud budete potrebovat dalsi informace, radi vam je poskytneme e-mailem, telefonicky nebo i osobne.