V prosinci si soubor Farma v jeskyni připravil pro své diváky derniéru inscenace Čekárna, která byla oceněna Cenou týdeníku Respekt za nejsilnější taneční dílo. Čekárna vznikla v roce 2006 jako site-specific projekt pro surový divadelní sál Experimentálního prostoru NoD. Po více než osmi letech repríz se toto představení vrátí dnes, v pondělí 8. prosince od 20 hodin na domácí půdu naposledy.

V termínu od 17. do 21. prosince se uskuteční dílna s názvem Muzikalita v divadle a scéničnost v hudbě zaměřená na interpretační a kompoziční práci s hudbou a znovuobjevení hudební strukturace jako určujícího kompozičního principu v divadelní tvorbě a v komunikaci prostřednictvím neslovního výrazu. Dílna proběhne ve zkušebně Farmy v jeskyni. Více informací naleznete zde.

Farma v jeskyni představí v prosinci také inscenací Divadlo na Nové scéně Národního divadla dne 22. prosince od 19 hodin. Představení vychází z dech beroucí vitality rytmů a tanečních kroků afrobrazilských otroků. Společnost komediantů pořád hraje hru o vzkříšení býka ve světě, kde kultura umírá.Groteskní komunita herců se svým Capitão a Vaqueirem čelí světu konzumentů – diváků, se kterými neustále bojuje. Tři perkusisté a devět tanečníků - zpěváků ve fascinujícím tanečním představení kombinujícím tradiční brazilské rytmy a tance, akrobacii a práci s loutkou na Nové scéně Národního divadla.

Více informací o programu naleznete na infarma.info.